Hoi, leuk dat je er bent!

Ik ben gastouder en heb mijn eigen mini-kinderdagverblijf met maximaal 6 kinderen per dag.
Door hier af en toe een kijkje te nemen blijf je op de hoogte van al onze grappige, chaotische en hartverwarmende belevenissen.

donderdag 13 oktober 2011

buiten spelen

Vandaag was het een zonnige herfstdag, fijn na al die regen van de  afgelopen dagen! De kinderen hebben veel buiten gespeeld, niet de hele tijd met veel zin, maar het moest verplicht van mij ;) Uiteindelijk vermaakten ze zich heel goed met de zandbak, fietsjes en skippyballen. N. wil altijd graag op de paashazen (skippy’s) springen. We kwamen een naaktslakje tegen die volgens H. heel erg op een worm lijkt. De schuur is eigenlijk verboden terrein, maar als de deur open staat is het wel heel verleidelijk om je daar te verstoppen, of met je fiets erin te rijden (garage). Er zit nu een zware schuif op de poortdeur omdat M.  het haakje er zelf af kan halen…..We willen graag een hek om de voortuin zodat ze daar ook lekker kunnen spelen. De zandbak mag weer bijgevuld, waar het allemaal blijft???
Verven vinden ze ook allemaal geweldig. Vanmorgen gingen we zonder kwasten verven, en dat deden ze super netjes. Elke kind kleurt weer op z’n eigen manier. M.  wil het liefst het blaadje helemaal vol kleuren, T.  gebruikte haar vingertjes om heel veel blaadjes te verven. D.  kleurde met heel veel kleuren mooie ‘stippen’.  H.  maakte een heel mooi konijn en N.  kleurde ook met haar neus J.  Tegen half 3 keken we naar het mickey Mouse clubhuis. M. had in één keer zo’n ‘honger’ dat ik maar weer begon met broodjes smeren: T.  at er nog 2  en de rest 1; is best eens lekker voor de t.v. eten.
H.  is erg aan het hoesten en kan het lopen naar school niet zo goed volhouden. Dinsdag nam ik haar maar op m’n rug mee, wat natuurlijk eindigde in paardje rennen met de rest. N.  klinkt ook wat schor en M.  begint volgens mij ook een beetje rauwer te klinken……
Wat is het fijn dat iedereen zo netjes naar de w.c. gaat. Wat worden ze allemaal groot!Geen opmerkingen: