Hoi, leuk dat je er bent!

Ik ben gastouder en heb mijn eigen mini-kinderdagverblijf met maximaal 6 kinderen per dag.
Door hier af en toe een kijkje te nemen blijf je op de hoogte van al onze grappige, chaotische en hartverwarmende belevenissen.

dinsdag 31 augustus 2010

fietsen naar varsen


Zo wil ik wel vaker mijn week beginnen! Mooi weer, vrolijke gezellige kinderen, eindje fietsen, super!

Tot half 10 waren de kinderen heerlijk aan het spelen, ondertussen hadden we al wat gedronken want er zitten wel wat nathalzen tussen.
Het zonnetje scheen zo uitnodigend dat we de fietskar met z'n allen achter de fiets hebben 'geknupt' en het fruit-eten maar even vergeten hebben. Snel een pak uitdeelkoekjes, zakdoeken en niet te vergeten m'n camera en portemonee in gepakt en toen opstappen en wegwezen.
De reis ging eerst via Levi's school want hij had weer eens zijn broodtrommeltje vergeten.....

Toen fietsten we door richting Varsen, (dat is links van de weg, na het ommerkanaal, als je richting Zwolle rijd). Prachtig om zo over de velden richting de Vecht te kijken. De landerijen zagen er drassig en ondergelopen uit wat natuurlijke mooie vergezichten geeft:) De kinderen vonden het ook heerlijk om zich zo te laten rijden. Er is ook zo veel te zien: ooievaars en reigers die kikkers zoeken in het weiland, schapen, een paard onder een boom,  koeien, enz. We reden langs hoge maisvelden en boerderijtjes met zolders vol hooi, antieke tractors en gevulde appelbomen. (klinkt erg lekker)




Uiteindelijk reden we het erf op van de kippenboer om een paar doosjes uit de automaat te halen. Wat zit daar veel geluid in: eerst stop je er geld in: bzzzgloep, je typt het nummer van het vakje in: blieb-blieb, klik - het deurtje met 3!!dozen eieren erin zwaait open en ondertussen - pling ploing plang komt er al rinkelend wisselgeld in een bakje terecht. Onder de indruk, dat waren ze. Ik wilde nog een doosje XL-eieren (1 ei =2 dooiers), dus hetzelfde ritueel nog een keer en toen wilde Mats wel graag het doosje uit de automaat halen (zie foto). Helaas hadden de kippen nog niet allemaal hun ei gelegd dus mochten ze nog niet naar buiten. De volgende keer moet ik dus iets later gaan. De kinderen hoorden ze wel druk kakelen, maar zien konden we ze niet.

Ivan zat op de terugreis weer voor op de fiets en was heerlijk aan het 'kakelen'; verstaan kan ik het nog niet echt. Naomi en Hilde zaten in de kar en Mats zat achterop de fiets. Volgeladen dus en veel mensen die je tegenkomt moeten wel even glimlachen. Er was zelfs iemand die dacht dat Hilde en Naomi een tweeling waren....:) Thuis was er nog tijd om lekker te spelen met stoepkrijt en fietsjes. Roos maakte de lunch klaar en met z'n 6en hebben we gezellig gegeten. Na de kinderslaapjes en nadat we Hugo en Merel uit school hadden gehaald zijn we nog een keer wezen fietsen: nu een rondje door arrien.

Nu kan het nog, de natuur is nog zo uitbundig, vooral na al die regen natuurlijk! De kinderen vinden het ook leuk, het speelt dan toch weer anders als je weer thuis bent. Hugo maakte van twee tuinstoelen en een bezem een raket. Mats sleepte leesboekjes naar buiten en Naomi liep al springend door het huis. Mereltje verdiepte zich in de glijbaan en de wiebel-wabbel. Ook wilde ze graag het liedje van Elly en Rikkert over de regen luisteren.....Nou ik had van regen wel even genoeg gehad, haha.







Geen opmerkingen: