Hoi, leuk dat je er bent!

Ik ben gastouder en heb mijn eigen mini-kinderdagverblijf met maximaal 6 kinderen per dag.
Door hier af en toe een kijkje te nemen blijf je op de hoogte van al onze grappige, chaotische en hartverwarmende belevenissen.

vrijdag 12 maart 2010

Dikke auto en de meesterproef

Wat een dag; politiek gezien maar ook hier bij Tante Lies......

Met drie tante lies kids was het eigenlijk best rustig. Merel en Hugo hadden elk een vrije dag van school en verder was Mats er nog bij. Hugo had van de bank al een mooie boot gemaakt en Merel had de boel al gezellig aangekleed, dus kon Mats zo aanschuiven. De boot veranderde natuurlijk in de boot van sinterklaas en iedereen was in eens piet geworden en Hugo en Merel strooiden flink met 'pepernoten'....En dan is het al bijna lente :)

Tegen kwart voor 11 gingen we naar buiten met een grote zak oud brood: op  naar de hertjes. En deze keer niet in de bakfiets maar lekker lui met de camper.
Hugo bekeek vanuit zijn autostoel ons dashboard en zei: "jullie hebben wel een dikke auto".......Wat een heerlijke opmerking van een kind van 5, die let op hele andere dingen dan wij. Hij krijgt in elk geval bonuspunten van onze camper:)! Want met z'n 15 dienstjaren (waarvan 5 bij ons),5 zomervakanties Frankrijk en het gegeven dat de camper niet tot de gerenommeerde merken behoort is het echt géén 'dikke bak'! Maar je zit er zo lekker hoog in, dat verklaart de opmerking denk ik.
De hertjes, kippen, geiten, eenden en pauwen waren weer erg blij met onze komst. Maar ook de kinderen waren uitgelaten en hadden grote lol om de geit met baard, de pauw met z'n mooie veren en het hert met een kip in z'n bek (die kip bungelde op de kop en werd aan zijn staartveren 'beetgehouden' door een hert, ik heb nog nooit zoiets mafs gezien!).

Rozemarie heeft de afgelopen tijd heel hard gewerkt aan haar meesterproef (een soort proeve van bekwaamheid). Ze heeft samen met een vriendin een liedje geschreven; muziek geschreven, tekst gemaakt en saxofoonsolo bedacht. Dit telt mee voor het eindexamen . Vandaag was de uitvoering voor publiek. Helaas kon man er niet heen, en zelf was ik erg in twijfel: hoe doe ik dat met 3 kinderen. Maar dochterlief kan ik toch niet alleen laten gaan.....gelukkig was Maninne eerder thuis en had ze veel zin om mee te gaan naar Zwolle; dus vanmiddag zijn we weer in de 'dikke bak 'gestapt om naar de meesterproef te kijken en luisteren. Roos kwam al jubelend aangerend en was heel blij met onze komst. Merel, Hugo en Mats keken hun ogen uit; wat een grote school.
De 3 kinderen vielen helemaal stil in het muzieklokaal. De uitvoering van Roos en Eva was heel goed: mooie powerpoint en de muziek klonk heel goed; lekker deuntje.  Mats kon z'n ogen niet van het drumstel afhouden en Merel en Hugo zaten muisstil te luisteren. Op de terugweg was het leuk spelen met de gordijntjes van de camper. Roos heeft al een negen binnen en mag dit muziekwerk ook uitvoeren bij de examenuitreiking. Dat is natuurlijk een geweldig compliment!


Na de proef zaten de 3 kinderen en ik nog even in de aula om wat te eten en te drinken. De 'grote' kinderen van school vonden dat wel een grappig gezicht: 3 kleintjes in zo'n grote aula......:)


Dit is een filmpje met de sax-solo van Roos:
http://www.youtube.com/watch?v=UQQVBWcY4ps

Geen opmerkingen: